INFO OVER KOLVEN

Bvc Hengelo is de plaats waar je terecht kunt voor deskundige begeleiding en ondersteuning bij borstvoeding

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Geen onderdeel van een categorie

Info over kolven

Over borstkolven kun je veel info vinden en lezen, maar hoe het afkolven  nu echt voelt en in zijn werk gaat kun je het beste zelf ervaren.
Dus…wil je uit proberen hoe kolven in zijn werk gaat?
Wil je het verschil tussen de diverse kolven voelen?
Wil je erachter komen welke kolf het beste bij jou past, een “gewoon” borstschild of misschien een 3D borstschild? Of je de juiste maat borstschild gebruikt?
Kom dan bij ons in de winkel “proef kolven”, dat betekent dat je de verschillende kolven die we in onze winkel verkopen kunt uitproberen voor je een keuze maakt.  Wij zien het als een uitdaging om een borstkolf te vinden of samen te stellen die voor jou het beste voelt. In onze winkel verkopen we alleen borstkolven van merken waar we achter staan, dat zijn Medela, Ardo en Horigen.
Er zijn een aantal regels voor het proefkolven:

  • Je kolft met een kolf en kolfset van het borstvoedingscentrum (dus niet met eigen set uit ziekenhuis, van marktplaats o.i.d.), in het borstvoedingscentrum (dus niet thuis uitproberen)
    Je kunt een eigen flesje mee nemen om de gekolfde melk mee naar huis te nemen. Een moedermelkzakje om het mee te nemen

    kost € 0,50
  • Het is fijn als je van te voren een afspraak maakt
  • Een persoonlijk kolf consult inclusief proef kolven kost € 30,00 per half uur
  • Wil je alvast wat meer informatie over de kolven die we verkopen, klik dan op de onderstaande kolfmerken    
  • Ben je net bevallen en kun je niet langskomen, bel ons voor de mogelijkheden.                         

SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD VAN JE BORSTKOLF

Welke kolf je ook koopt of al hebt, het is belangrijk om hem goed schoon te maken en te onderhouden.
*spoel na gebruik alle onderdelen die met moedermelk in contact komen af met water
*Was 1 x per dag alle onderdelen die met moedermelk in aanraking komen af met een sopje met afwasmiddel. Dit is belangrijk omdat afwasmiddel de onderdelen ontvet. Een vettig laagje op de onderdelen kan ervoor zorgen dat de kolf minder goed vacuüm geeft.
*Steriliseren of uitkoken is niet nodig. Vind je het prettig om het wel te doen? Gebruik dan een magnetron sterilisator of kook de onderdelen uit in een pan water. Voeg een scheutje azijn toe aan het water in de pan, dat voorkomt kalkaanslag op de onderdelen, dan gaan ze langer mee. Het is belangrijk dat je de onderdelen eerst met afwas middel reinigt voor je ze uitkookt / steriliseert.
*Doet je borstkolf het niet goed meer? Kom er mee langs in onze winkel, dan zoeken wij een oplossing. Het nakijken/doormeten/schoonmaken van je kolf kost € 5,00
*Borstkolf “Swing”  (enkelzijdig) heeft wat extra aandacht nodig op schoonmaak gebied. De melk kan via de slang in de motor komen. Maak  regelmatig de onderkant van de kolf motor open (batterijvak) en kijk of er geen melk in de kolf gelekt is. Is dat wel gebeurd? Bel ons op 06-1993 7323