Over ons

Bvc Hengelo is de plaats waar je terecht kunt voor deskundige begeleiding en ondersteuning bij borstvoeding

Over ons

De lactatiekundige bij ons is Leontine Uijthof, lactatiekundige IBCLC sinds 2008. Daarvoor werkte ze als kinderverpleegkundige, onder andere in het AMC te Amsterdam en het MST in Enschede.

Leontine: “Op een gegeven moment merkte ik dat ik als kinderverpleegkundige niet meer kon werken zoals ik dat belangrijk vond; met ruimschoots aandacht voor ieder ziek kind. Door de steeds verder toenemende werkdruk in de zorg en op de kinderafdeling verloor ik gaandeweg mijn enthousiasme.

In diezelfde tijd was ik vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, omdat ik veel support heb ervaren van deze groep moeders toen ik zelf mijn kids aan de borst had. Tijdens informatieavonden vertelde ik zwangere vrouwen over het geven van borstvoeding. En ik beantwoordde telefoontjes van moeders die vragen hadden. Ik wilde hen heel graag helpen bij een mooie ervaring met borstvoeding. En ik wilde er voor hen zijn als het eens niet lukte of als ze problemen ondervonden. Eigenlijk vond ik dat veel leuker dan werken in het ziekenhuis, dus ik besloot van mijn passie mijn beroep te maken.

Ik ben lactatiekunde gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht en ben  begonnen met Borstvoedingscentrum Hengelo. Ik wilde meer bieden dan alleen lactatiekundige begeleiding. Ik wilde een centrum waar je op een laagdrempelige manier alle uitleg en informatie over borstvoeding kunt vinden. Waar je eerlijke info krijgt, bijvoorbeeld over wat er te koop is op het gebied van kolven. Zo is de duurste kolf niet altijd de beste.  Samen met de moeder zoeken we uit wat perfect bij haar past. Inmiddels hebben al veel ouders naar tevredenheid een borstkolf bij ons gekocht. En niet alleen uit Hengelo, ook ouders uit Enschede, Borne, Almelo etc weten ons te vinden.

Daarbij wilde ik ook een plek creëren waar je altijd welkom bent om je baby te wegen, ervaringen te delen over het moederschap, enzovoort. Het contact tussen moeders onderling vind ik dan ook heel waardevol. Het is fijn als een ander datgene herkent waar jij tegenaan loopt. Daarom zet ik me ook in voor de Mamma-café’s in Hengelo en Enschede. Ik ben daar minstens één keer per maand als lactatiekundige aanwezig om alle vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Het Borstvoedingscentrum Hengelo bestaat alweer tien jaar en mijn kinderen zijn inmiddels al pubers. In al die jaren is mijn enthousiasme om moeders op een fijne, open en persoonlijke manier te begeleiden gebleven en zelfs gegroeid. Kom gerust eens langs, je bent van harte welkom!”