Over ons

Bvc Hengelo is de plaats waar je terecht kunt voor deskundige begeleiding en ondersteuning bij borstvoeding

Over ons

Ik ben Leontine Uijthof, lactatiekundige IBCLC sinds 2008. Daarvoor werkte ik als kinderverpleegkundige, onder andere in het AMC te Amsterdam en het MST in Enschede.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik in deze functie niet meer kon werken zoals ik dat belangrijk vond; met ruimschoots aandacht voor ieder ziek kind. Door de steeds verder toenemende werkdruk in de zorg en op de kinderafdeling verloor ik gaandeweg mijn enthousiasme.

In diezelfde tijd waren mijn dochters nog klein, mijn zoon was nog niet geboren. Inmiddels was ik vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, omdat ik veel support heb ervaren van deze groep moeders toen ik zelf mijn meiden aan de borst had. Tijdens informatieavonden vertelde ik zwangere vrouwen over het geven van borstvoeding. En ik beantwoordde telefoontjes van moeders die vragen hadden. Ik wilde hen heel graag helpen bij een mooie ervaring met borstvoeding. En ik wilde er voor hen zijn als het eens niet lukte of als ze problemen ondervonden.

Mijn zoon werd geboren en toen hij twee jaar was ben ik Lactatiekunde gaan studeren aan de Hogeschool in Utrecht. Toen hij vier jaar werd en naar de basisschool ging ben ik begonnen met Borstvoedingscentrum Hengelo. Dit omdat ik meer wilde bieden dan alleen een lactatiekundige praktijk. Ik had een winkel voor ogen waar je op een laagdrempelige manier alle uitleg en informatie over borstvoeding kunt vinden. Waar je eerlijke info krijgt, bijvoorbeeld over wat er te koop is op het gebied van kolven. Zo is de duurste kolf niet altijd de beste.  Samen met de moeder zoeken we uit wat perfect bij haar past. Inmiddels hebben al veel ouders naar tevredenheid een kolf bij ons gekocht. En niet alleen uit Hengelo, ook ouders uit Enschede, Borne, Almelo etc weten ons te vinden.

Daarbij wilde ik ook een plek creëren waar je altijd welkom bent om je ervaringen te delen, samen met anderen een kopje koffie te drinken en waar je kunt kletsen over jouw baby, wat is normaal, wat hoort erbij, enzovoort. Het contact tussen moeders onderling vind ik dan ook heel waardevol. Het is fijn als een ander datgene herkent waar jij tegenaan loopt. Daarom zet ik me ook in voor de Mamma-café’s in Hengelo en Enschede. Ik ben daar minstens één keer per maand als lactatiekundige aanwezig om alle vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Het Borstvoedingscentrum Hengelo bestaat alweer tien jaar en mijn kinderen zijn inmiddels al pubers. In al die jaren is mijn enthousiasme om moeders op een fijne, open en persoonlijke manier te begeleiden gebleven en zelfs gegroeid. Kom gerust eens langs, je bent van harte welkom!