Consult met draagconsulente

DE DRAAGCONSULENTE

Een draagconsulente is opgeleid om jou te helpen met het leren gebruiken van een draagdoek of drager. Ze heeft kennis van de materialen en ruime ervaring met het gebruiken van doeken en dragers. Wist jij dat er bijvoorbeeld heel veel verschil is in de stoffen die gebruikt worden voor draagdoeken? En dat niet elke knoop met elke doek gebruikt mag worden?  Het aanbod van dragers is enorm, maar niet elke drager is voor bijvoorbeeld jonge baby’s geschikt. En dat het heel anders voelt als je een drager met canvas aan hebt of één van doekenstof?
Een draagconsulente helpt je om een keuze te maken uit het enorme aanbod van doeken en dragers.
Bij Draagcentrum Twente werken 4 draagconsulentes: Nynke, Hanneke, Helma en Leontine. Ieder heeft zijn eigen expertise en achtergrond, samen vormen we een sterk en veelzijdig team met een schat aan draag ervaring.

DRAAGCONSULT
Wil je op een  praktische manier leren hoe jij je baby veilig en comfortabel in een doek  kunt dragen? Twijfel je tussen een rekbare of geweven doek? Heb je een doek maar weet je niet goed wat je met al die stof moet doen? Maak dan  een afspraak voor een Draagconsult. Dat kan  in onze winkel/praktijk, maar ook bij je thuis.
Tijdens een draagconsult leer je snel en veilig knopen. Je gebruikt onze doeken zodat je verschillende materialen kunt testen, en een speciale Draagpop. Daarna oefen je het knopen met je baby. Je kunt natuurlijk ook met je eigen doek leren knopen. Een Draagconsult duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

PASCONSULT
Wil je graag dragen met een drager (SSC), maar weet je niet welke goed is en lekker zit? Dan kun je een Pasconsult afspreken (in het Draagcentrum of thuis). Tijdens een Pasconsult kun je de meer dan 20 verschillende dragers die wij hebben uitproberen. Al onze SSC’s zijn ergonomisch en ondersteunen de natuurlijke houding  en ontwikkeling van je baby. We hebben dragers met gespen, met strikbanden of een combinatie daarvan. Er is er altijd wel één die bij jou past. Bij een Pasconsult kun je alles uitproberen met een draagpop, daarna kun je met je favoriete drager en  je eigen kindje oefenen.

We beschikken over een groot assortiment peuterdragers (en peuter oefenpoppen), dus ook als je met een wat groter kindje wil gaan dragen kun je bij ons terecht.

DRAAGCONSULT PREMATUUR
Voor ouders van een te vroeg geboren baby of baby met een laag geboorte gewicht geven we Draagconsulten met een speciale prematuren doek en prematuren oefen pop. Dat kan in het Draagcentrum of aan huis. Een prematuren doek is smaller dan een gewone draagdoek en is van geweven stof. Zo biedt deze doek goede ondersteuning aan jouw kindje. Een prematuren doek wordt vaak maar 2-3 weken gebruikt, dan past je baby in een gewone draagdoek. Daarom kun je bij  Draagcentrum Twente een  prematuren draagdoek huren. Uiteraard zijn de prematuren doeken ook te koop.

OPFRISSEN
Misschien heb je al ervaring met het gebruik van een draagdoek of drager, maar wil je je kennis even opfrissen….ook daarvoor maken we graag een afspraak!

WORKSHOPS
We organiseren regelmatig workshops of webinars over dragen.
Klik hier voor het actuele aanbod

Wil je een consult afspreken? Mail naar info@borstvoeding.biz   of bel 06-19937323
WE VATTEN DE MOGELIJKHEDEN VOOR JE SAMEN:
Bij een consult aan huis wordt vooraf overlegd over de reiskosten en reistijd.

Draag consult Tricot of geweven doek . Buik- of rugknopen leren 1  persoon   € 45,00 per uur
2  personen € 60,00 per uur
Pas consult Verschillende  dragers
uitproberen
1 persoon    € 45,00 per uur
2 personen  € 60,00 per uur
Draag consult prematuur buik knoop leren met prematuren doek 1 persoon € 45,00
per uur
2 personen € 60,00
per uur
Zwanger consult 1e consult tijdens de zwangerschap
2e consult na de bevalling
tricot of geweven doek
€ 45,00 per uur 1e consult
€ 25,00 per uur 2e consult
Opfris consult Eigen draagdoek/drager € 30,00 per uur
Draagdoek / SSC huren 1 stuks € 10,00 per week*
Draagdoek / SSC huren 2 stuks € 15,00 per week*
Workshop Dragen met een geweven doek/ voorgevormde drager, klik hier voor meer info of aanmelden Met een groepje deelnemers o.l.v. draagconsulentes leer je knopen met een geweven doek of ga je dragers passen € 35,00 p.p

€ 25,00 voor de 2e deelnemer

*Na een consult mag je de doek of drager 1 week gratis lenen (mits beschikbaar). Daarna kun je de materialen per week huren
**We vragen € 50,00 borg bij het huren van een doek of drager

Een draagconsult met 1 persoon duurt ongeveer 1 tot anderhalf uur, met 2 personen anderhalf tot 2 uur.

Wil je weten welke doeken en dragers je kunt uitproberen? Klik dan hier voor ons assortiment.

Draagcentrum Twente is gevestigd aan de
Staringstraat 166, 7552 LB Hengelo
06-1993 7323

DRAAGCENTRUMTWENTE@GMAIL.COM – 06 19937323