Consulten

Consult met de lactatiekundige

Onze lactatiekundige IBCLC Leontine Uijthof biedt hulp bij borstvoedings problemen, ze is een expert op dat gebied, met meer dan 10 jaar ervaring. Zij helpt je als borstvoeding geven pijn doet, de groei van je baby afwijkt, je baby een korte tongriem/lipbandje heeft enz. Ze geeft begeleiding als je wil gaan afkolven, bijv. omdat je weer aan het werk gaat. Leontine doet huisbezoeken in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Enschede, Almelo, Haaksbergen, Eibergen en alle plaatsen daar omheen. Hier lees je meer over Leontine

Een consult met de lactatiekundige duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het begint met een intake en mondonderzoek, daarna kijkt ze met een voeding mee. Zo worden de problemen die er zijn duidelijk. Heel veel moeilijkheden met borstvoeding kunnen met hulp van een lactatiekundige worden opgelost. Een consult kan in onze winkel/praktijk of bij je thuis. Kijk hieronder voor de tarieven.
Afhankelijk van de aard van het probleem kunnen vervolg consulten nodig zijn of telefonische begeleiding.

Als je je goed wilt voor bereiden op borstvoeding geven kun je een pré nataal consult doen. Je krijgt één op één praktische informatie over hoe het straks zal gaan met de borstvoeding als je baby er is. Zo ben je al tijdens je zwangerschap goed voorbereid op de periode na je bevalling met je baby aan de borst. Een pré nataal consult duurt  ongeveer 1 1/2 uur.

De kosten van lactatiekundige zorg vind je hier…