Consulten

Consult met de lactatiekundige

Leontine Uijthof is een expert op het gebied van borstvoedings problemen, met meer dan 13 jaar ervaring. Ze is lactatiekundige IBCLC, dat betekent dat ze internationaal gecertificeerd is. Zij helpt je als borstvoeding geven pijn doet, de groei van je baby afwijkt, je baby een korte tongriem/lipbandje heeft enz.  Maar ze geeft ook begeleiding als je wil gaan afkolven, bijvoorbeeld omdat je weer aan het werk gaat. Leontine is zeer ervaren en heeft passie voor haar werk. Je kunt een afspraak met haar maken in het Borstvoedingscentrum in Hengelo. Maar je kunt ook een huisbezoek af spreken in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Enschede, Almelo, Haaksbergen, Eibergen en alle plaatsen daar omheen.

Een consult met de lactatiekundige duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het begint met een intake en mondonderzoek, daarna kijkt ze met een voeding mee. Zo worden de problemen die er zijn duidelijk. Heel veel moeilijkheden met borstvoeding kunnen met hulp van een lactatiekundige worden opgelost. Kijk hieronder voor de tarieven. Check ook of je zorgverzekeraar deze kosten vergoedt!
Afhankelijk van de aard van het probleem kunnen vervolg consulten nodig zijn of telefonische begeleiding.

Als je je goed wilt voor bereiden op borstvoeding geven kun je een pré nataal consult doen. Je krijgt één op één praktische informatie over hoe het straks zal gaan met de borstvoeding als je baby er is. Zo ben je al tijdens je zwangerschap goed voorbereid op de periode na je bevalling met je baby aan de borst. Een pré nataal consult duurt  ongeveer 1 1/2 uur.

De kosten van lactatiekundige zorg vind je hier…