Wie zijn wij…

Borstvoedingscentrum Hengelo en Draagcentrum Twente…een schat aan kennis over borstvoeding en dragen!

Wie zijn wij…..

De lactatiekundige bij ons is Leontine Uijthof, lactatiekundige IBCLC sinds 2008. Daarvoor werkte ze als kinderverpleegkundige, onder andere in het AMC te Amsterdam en het MST in Enschede.

Leontine: “Op een gegeven moment merkte ik dat ik als kinderverpleegkundige niet meer kon werken zoals ik dat belangrijk vond. Door de steeds verder toenemende werkdruk in de zorg en op de kinderafdeling verloor ik gaandeweg mijn enthousiasme.

In diezelfde tijd was ik vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Ik gaf informatieavonden aan zwangere vrouwen over het geven van borstvoeding. En ik beantwoordde telefoontjes van moeders die vragen hadden. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken.

Ik ben lactatiekunde gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht en ben  begonnen met Borstvoedingscentrum Hengelo. Ik wil meer bieden dan alleen lactatiekundige begeleiding. Ik wil een plaats bieden waar je eerlijke uitleg en informatie over borstvoeding kunt vinden en waar de keuze van ouders centraal staat.  

Daarbij wil ik ook een plek creëren waar je altijd welkom bent om je baby te wegen, ervaringen te delen over het moederschap, enzovoort. Het contact tussen moeders onderling vind ik dan ook heel waardevol. Daarom zet ik me ook in voor de Mamma-café’s in Hengelo en Enschede. Ik ben daar minstens één keer per maand als lactatiekundige aanwezig om alle vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Borstvoedingscentrum Hengelo bestaat alweer ruim tien jaar. In al die jaren is mijn enthousiasme om moeders op een fijne, open en persoonlijke manier te begeleiden gebleven en zelfs gegroeid. Ik ben inmiddels ook opgeleid als draagconsulente en naast Het Borstvoedingscentrum bestaat nu ook Draagcentrum Twente. Kom gerust eens langs, je bent van harte welkom!”

Hanneke Steghuis is medewerkster van het Borstvoedingscentrum. Zij heeft voorheen in de zorg gewerkt en administratieve functies gehad. Inmiddels is ze al een aantal jaren een onmisbare kracht in het Borstvoedingscentrum. Zij is onze rots in de branding op administratief gebied. Daarnaast is Hanneke draagconsulente van Draagcentrum Twente.
Hanneke: “Ik weet vanuit eigen ervaring als moeder van  een prematuur geboren zoon hoe heftig die eerste periode kan zijn. Je baby dragen is zo fijn en zo’n logisch vervolg op je zwangerschap….ik zet me graag in om ouders dat te laten ervaren”.

Helma Kolk werkt een aantal keer per week als vrijwilligster in Het Borstvoedingscentrum. Helma is kraamverzorgende en draagconsulente maar wil in deze periode aandacht geven aan haar gezin met 2 zoontjes. Ze werkt dus even niet in de kraamzorg, maar brengt wel een schat aan ervaring mee.
Helma: “ik vind het belangrijk dat ouders bij ons een eerlijk advies krijgen, zo is een dure borstkolf niet altijd de beste voor een moeder.  Samen met moeder gaan we op zoek naar de perfecte kolf voor haar. Al heel wat ouders hebben naar tevredenheid een borstkolf bij ons gekocht”. En niet alleen uit Hengelo, ook ouders uit Enschede, Borne, Almelo etc weten ons te vinden.

En tenslotte stellen we je voor aan Nynke Bos, moeder van 2 jonge meiden en in het dagelijks leven werkzaam als IC verpleegkundige. Nynke is al jaren  draagconsulente bij draagconsulenthengelo.nl en sinds kort ook bij Draagcentrum Twente.
Nynke: “Je kindje dragen is niet alleen praktisch en handig, het is ook super gezellig! Je baby dicht bij en je handen vrij, dragen kan zo fijn zijn. Om samen met ouders de juiste draagdoek of drager te vinden en veilig te leren gebruiken vind ik een mooie uitdaging”

Samen vormen we een sterk en veelzijdig team met veel kennis en expertise  op het gebied van borstvoeding en dragen!