Kolven uitproberen

Welke borstkolf past bij jou?


Door een borstkolf eerst uit te testen voorkom je een miskoop en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt in het grote aanbod van kolven.
Tijdens  “proefkolven” kun je alle kolven die wij verkopen uitproberen en vergelijken. Je krijgt deskundig advies over welke kolf het beste bij jou past.
Bij een (proef) kolf consult hoort ook dat je alle info krijgt over hoe je een voorraad maakt, moedermelk kunt bewaren en opwarmen en hoe je borstvoeding combineert met je werk.
Kun of wil je de kolven niet uitproberen? We kunnen je ook d.m.v. een telefonisch consult adviseren.

De kosten van een (kolf) consult wordt vaak vergoedt door de zorgverzekeraar, check je polis!

 

  • Een kolfconsult / proefkolven in het BVC of bij Liberis Libenter (Enschede) kost € 37,50 per half uur. 
  • Een  kolfconsult /proefkolven aan huis kost € 45,00 per half uur
  • Maak een afspraak via Whatsapp 06-19937323 of info@borstvoeding.biz
                          

SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD VAN JE BORSTKOLF

Welke kolf je ook koopt of al hebt, het is belangrijk om hem goed schoon te maken en te onderhouden.
*spoel na gebruik alle onderdelen die met moedermelk in contact komen af met water
*Was 1 x per dag alle onderdelen die met moedermelk in aanraking komen af met een sopje met afwasmiddel. Dit is belangrijk omdat afwasmiddel de onderdelen ontvet. Een vettig laagje op de onderdelen kan ervoor zorgen dat de kolf minder goed vacuüm geeft.
*Steriliseren of uitkoken is niet nodig. Vind je het prettig om het wel te doen? Gebruik dan een magnetron sterilisator of kook de onderdelen uit in een pan water. Voeg een scheutje azijn toe aan het water in de pan, dat voorkomt kalkaanslag op de onderdelen, dan gaan ze langer mee. Het is belangrijk dat je de onderdelen eerst met afwas middel reinigt voor je ze uitkookt / steriliseert.
*Doet je borstkolf het niet goed meer? Kom er mee langs in onze winkel, dan zoeken wij een oplossing. Het nakijken/doormeten/schoonmaken van je kolf kost € 5,00
*Medela borstkolf “Swing”  (enkelzijdig) heeft wat extra aandacht nodig op schoonmaak gebied. De melk kan via de slang in de motor komen. Maak  regelmatig de onderkant van de kolf motor open (batterijvak) en kijk of er geen melk in de kolf gelekt is. Is dat wel gebeurd? Bel ons op 06-1993 7323